Comandes iguals o superiors a 50€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO50

Tipus d'abelles dins del rusc

Dins un rusc d'abelles, hi ha tres tipus diferents d'abelles: obreres, abellots i la mare (reina).

  • Les abelles obreres són les més comunes i són les encarregades de dur a terme les tasques necessàries per al funcionament i la supervivència del rusc. Les abelles obreres són les encarregades de recol·lectar pol·len i nèctar, construir la bresca, cuidar les larves i mantenir el rusc net i ordenat. Les abelles obreres són femelles i no es poden reproduir, tot i que, a vegades, quan falta la mare, alguna obrera pot agafar el rol de reproductora i pondre ous sense fecundar. Els apicultors en diem eixam buoter.

  • Els abellots o buots són els mascles del rusc i la seva única funció és reproduir-se. Els abellots no tenen fibló i no participen en la recol·lecció de pol·len ni en altres tasques del rusc. Quan arriba el fred l'eixam no deixa entrar els abellots dins del rusc ja que només consumirien aliment sense fe cap més aportació. Els deixen morir de fam.

  • La mare (reina) és l'única femella reproductiva del rusc i és responsable de la reproducció i la continuïtat del rusc. La mare és l'única abella que pon ous i és el centre de la vida del rusc. Generalment és més gran que les altres abelles i es distingeix per un abdomen més llarg. Antigament es nombrava "reina" a la mare, per una qüestió de patriarcat. En l'actualitat sabem que la mare no mana ni decideix res dins del rusc.

 

Deixa un comentari