WEB EN MANTENIMENT. Comandes a lesapicultores@gmail.com, 632392967 o IG @lesapicultores. Disculpeu les molèsties.

Qui sóc?

Em dic Aida Palau Roca i sóc nascuda al Pla d'Urgell, a l'oest de Catalunya. A dia d'avui passo la trentena d'anys. Des de ben petita m'ha fascinat la Natura i em considero un cul inquiet. He desenvolupat varis oficis dins del món de la neu i la muntanya, que m'han permès agafar la motxilla i viatjar cap a nous móns i noves cultures. 
Apropant-me a la trentena, d'alguna manera la Vida em demanava canvis. Vaig aconseguir viure un temps en una casa a la muntanya, concretament a les Valls de Valira. Amb els meus dos gossos i un gat, féiem vida a la natura, connectant amb tots els seus cicles i ritmes.
Després d'un temps, em vaig donar compte que el que realment volia era treballar a i amb la Natura. Estar amb ella m'omple de Vida i quan hi sóc no necessito res més. Em considero una mica salvatge i aquest ritme frenètic d'aquesta societat mainstream no em va bé, no quadra amb mi.
Llavors vaig descobrir les abelles. Quasi per casualitat (jo diria causalitat), va arribar a mi la possibilitat de conèixer el seu món fent un curs d'apicultura ecològica amb Ecocolmena. Per mi estava molt clar, o m'agradava o no. Em va encantar tot el que vaig apendre a les classes teòriques, però quan vaig agafar aquell primer quadre ple d'abelles i vaig poder sentir-les, no hi va haver volta enrera.
La meva passió són elles. Per mi, poder col·laborar amb les abelles, té un sentit més enllà de la producció o de l'economia. Les abelles són les encarregades de donar-nos Vida. Elles són responsables de connectar el Cel amb la Terra per mitjà de la pol·linització. I això a mi no em podia sembla més romanticopoètic. La meva inquietud d'aportar alguna cosa que sumés en aquest món podia encaixar.
Des de llavors fins ara, no he deixat d'estudiar-les, intentar conèixer-les (com són, què fan, que necessiten, ...) de la mà de les millors apicultores de la Península i del món, com Maria Spivak, Jaume Cambra, Daniel Arrébola, Antonio Pajuelo, Oscar Peroné, Aurelio Paez, Manuel Oksman, ... Fa tres anys em vaig animar a gestionar cinc eixams propis. No ha estat fàcil, els primers anys ens pensem que tot anirà bé .... El que ens emportem és un aprenentatge enorme i la certesa de que la Natura, sempre mana.
Tot i així, seguia treballant per compte d'altre. Retornada al poble on m'ha vist créixer, he deixat la feina de 40h setmanals, indefinida i a una empresa multinacional per poder dedicar el meu temps i la meva energia a elles, les abelles. No són temps fàcils. Un dia vaig llegir aquesta cita de Jean Cocteau (un cineasta francès) i se'm van obrir els ulls:
"Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible" Jean Cocteau
Sóc una enamorada de l'apicultura i les abelles, de la terra i de lo rural, i tinc un objectiu: la recuperació i benestar de les abelles i la resta de pol·linitzadors. Per això he començat aquest projecte mitjançant una botiga online per vendre teles encerades amb cera d'abella i espelmes artesanals, uns producte que faig artesanalment i que em permet portar un maneig respectuós amb les abelles (sense l'ambició de treure mel i més mel), alhora que em permet aconseguir els recursos per poder fer créixer aquest projecte que, encara que avui sigui individual, m'agradaria que en un futur pròxim poder compartir-lo amb les altres apicultores i la resta de la societat, mitjançant l'educació ambiental i divulgació apícola.
Us deixo una altra cita que em motiva i em dóna ganes de seguir quan tinc aquells dies més emboirats:
" Sigues TU el canvi que vols veure en el  món" Mahatma Gandhi
Així que, endavant les arnes i amunt els eixams!