Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

El projecte i nosaltres

EL PROJECTE

 

 

Les Apicultores neix a l’Oest de Catalunya l’any 2015 i es trasllada al Moianès l’any 2021, concretament al poble de Sant Pere de Bertí, als Cingles de Bertí, on som les úniques residents permanents actualment, sent les principals actrius de l’escenari de repoblament rural de la zona.En aquestes muntanyes hi podem trobar les condicions de biodiversitat i tranquil·litat òptimes per l’apicultura natural i respectuosa i pel benestar de les abelles.


Considerem que les tècniques de l’apicultura intensiva actual són un dels factors del declivi de les abelles, a més a més del canvi climàtic, les malalties o els nous depredadors (vespa velutina), i per això nosaltres duem a terme una apicultura natural i respectuosa amb les abelles i el medi que ens envolta, tornant a l’essència d’aquest ofici artesanal i mil·lenari complementant la nostra formació amb diferents tècniques i manejos respectuosos i col·laborant amb diferents investigacions apícoles per millorar el seu benestar.


Per poder sostenir aquest tipus d’apicultura oferim un ventall de propostes molt diferenciades de l'apicultura industrial, prioritzant sempre el respecte per les abelles i per l'entorn.


Els pilars del nostre projecte són:


  • L'organització de diferents tallers relacionats amb els productes del rusc i xerrades de divulgació de la cultura apícola tant en àmbit particular com per diferents grups i col•lectius, utilitzant les abelles com una eina per l’educació ambiental, tan necessària en els temps actuals. 

  • La realització de demostracions en fires, mostres i events d'un dels oficis més antics, l'ofici de Cerer/Espelmer.

  • La producció i comercialització dels diferents productes del rusc, sempre de temporada i sense comprometre la salut i el benestar de les abelles en tota la vida de l'eixam. 

  • El servei d'amadrinament d'arnes com a eina de responsabilitat social davant la conservació del medi ambient i els territoris rurals, ajudant a combatir l'èxode rural i el despoblament.

  • Les visites explicatives als nostres apiaris situats en zones naturals d'alt interès per la biodiversitat.

  • La instal•lació d'apiaris de polinització, és a dir, arnes que no estàn destinades a la producció, col•laborant a la regeneració de la biodiversitat amb la gran tasca de polinització que fan les abelles.QUI SÓC

 

Em dic Aida Palau Roca i sóc nascuda al Pla d'Urgell, a l'oest de Catalunya. Des de ben petita m'ha fascinat la Natura i em considero un cul inquiet. He desenvolupat varis oficis dins del món de la neu i la muntanya, que m'han permès agafar la motxilla i viatjar cap a nous móns i noves cultures.

 

Sempre m'he sentit molt bé treballant a i amb la Natura. Estar amb ella m'omple de Vida i quan hi sóc no necessito res més. Em considero una mica salvatge i aquest ritme frenètic d'aquesta societat actual no em ressona.


Vaig descobrir les abelles per causalitat. Va arribar a mi la possibilitat de conèixer el seu món fent un curs d'apicultura ecològica i em va encantar. Quan vaig agafar aquell primer quadre ple d'abelles i vaig poder sentir-les, no hi va haver volta enrera.La meva passió són elles. Per mi, poder col·laborar amb les abelles, té un sentit més enllà de la producció de mel. Les abelles són les encarregades de garantir Vida. Elles són responsables de la pol·linització i el nostre benestar també depèn de la seva conservació com a espècie.


No he deixat d'estudiar-les per intentar conèixer-les i entendre-les. El món de les abelles és fascinant i molt autodidacta. Fa uns anys em vaig animar a gestionar cinc eixams propis. No va ser fàcil, els primers anys ens pensem que tot anirà bé .... i el que ens emportem és un aprenentatge enorme i la certesa de que la Natura, sempre mana.


Tot i així, he seguit treballant per poder dedicar el meu temps i la meva energia a aquest ofici. No són temps fàcils. Un dia vaig llegir aquesta cita de Jean Cocteau (un cineasta francès):


"Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible" Jean Cocteau


 

Sóc una enamorada de l'apicultura i les abelles, de la terra i de lo rural. La recuperació de les zones despoblades i la conservació i benestar de les abelles i la resta de pol·linitzadors són alguns dels meus objectius.


Us deixo una altra cita que em motiva i em dóna ganes de seguir quan tinc aquells dies més emboirats:  


"Sigues TU el canvi que vols veure en el  món" Mahatma Gandhi


Així que, endavant les arnes i amunt els eixams!