Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

La ravenissa blanca i les proteïnes

La tercera protagonista d'aquesta tríada de floracions de finals d'hivern, és la ravenissa blanca. El seu pol·len és molt ric en proteïnes i és vital per la nova posta de cría que necessiten les abelles per arrancar a la primavera on, en general, tenim les floracions més importants de l'apicultura catalana (amb excepcions segons zona, per exemple, l'alta muntanya). També és un recurs important de néctar (hidrats de carboni) i, combinada amb les altres dues floracions existents en aquesta època de l'any (romer i ametller), completa la varietat nutricional necessària per mantenir el seu sistema immunològic fort i sa.

 

El seu nom científic és Diplotaxis erucoides i la seva mel és molt apreciada per les seves qualitats terapèutiques i en la gastronomia, ja que el seu gust recorda al de la mostassa. 

 

 És una planta molt abundant en tota geografia catalana. La podem trobar en zones agrícoles, marges de camins i carreteres, rotondes, patis abandonats, etc ...És una planta que necessita els recursos hídrics de la superfície del sòl i per tant no competeix amb altres cultius llenyosos. També evita que altres plantes silvestres amb més competència amb els cultius, no es desarrolin. La seva floració comença amb les pluges de la tardor i acaba a finals de març. El mantell blanc que dibuixa amb les seves flors és fàcil de reconéixer, sobretot en paisatges de comarques com les Garrigues, l'Urgell o la Noguera (Lleida). Per alguns és una "mala herba" i és víctima de llaurades i/o agrotòxics.

 

 

Deixa un comentari