Comandes iguals o superiors a 60€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO60

Eixamenada o reproducció de l'eixam d'abelles

L'eixamenada és un fenomen que passa a les colònies d'abelles quan una nova reina emergeix i el rusc es divideix en dos o més grups. En aquest article parlarem sobre què és l'eixamenada i com els apicultors poden manejar aquest procés.Què és l'eixamenada?

L'eixamenada és el procés en què una nova reina emergeix i una part de la colònia d'abelles se'n va a buscar una nova llar. La nova reina és criada per les abelles obreres per reemplaçar la reina anterior, que pot estar envellint o haver mort. Quan la nova reina està llesta, el rusc es divideix en dos o més grups: l'eixam primari que porta la reina vella i un grup secundari que roman al rusc original amb una reina jove.

L'eixam primari es mou ràpidament per trobar una nova llar, mentre que el grup secundari roman al rusc original per esperar el naixement d'una nova reina. Aquest procés és una manera natural de reproducció i expansió de les colònies d'abelles.

Maneig de l'eixamenada

L'eixamenada pot ser un problema per als apicultors perquè pot reduir la població d'abelles i disminuir la producció de mel. Per tant, molts apicultors intenten controlar l'eixamenada. Hi ha diverses maneres de fer-ho, però totes impliquen la intervenció de l'apicultor per evitar que la colònia es divideixi.

Apicultura sin Fronteras


Una manera de controlar l'eixamenada és reemplaçar la reina vella per una nova abans que la colònia tingui l'oportunitat de criar una nova reina. Això es fa generalment durant la primavera quan la colònia està al pic d'activitat.

Una altra tècnica és dividir la colònia abans que la reina antiga mori o surti del rusc. Això es fa creant una nova colònia amb la reina antiga i una porció de les abelles, i deixant la resta a la colònia original amb una nova reina jove.

També és possible controlar l'eixamenada en proporcionar més espai a la colònia, cosa que pot disminuir la necessitat d'expandir-se. Això es pot fer afegint més caixes o alces al rusc.

En conclusió, l'eixamenada és un procés natural que passa a les colònies d'abelles quan una nova reina emergeix i la colònia es divideix en dos o més grups. Per als apicultors, l'eixamenada pot ser un problema si no es controla. Hi ha diverses maneres de controlar l'eixamenada, i cada apicultor ha de trobar la tècnica que millor funcioni per al seu rusc.

Deixa un comentari