Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Com afecta el canvi climàtic a les abelles?

El canvi climàtic provoca que hi hagi un desordre, o fins i tot inexistència, de les floracions. Això és un greu problema per les abelles i els altres pol·linitzadors, posant en perill la pol·linització.


Els insectes són molt sensibles als canvis de temperatura. Des de fa anys que s’observa que els cicles de la natura estan canviant i això repercuteix directament en la biodiversitat. Les floracions es retrassen o no existeixen, cauen plujes torrencials o tenim grans períodes de sequera acumulada, les estacions es desfasen no coincidint amb la floració-pol·linització…

 

abelles abejas canvi climàtic cambio climatico


Els apicultors fa temps que detectem aquests canvis en els nostres apiaris, actualment es calcula que un apicultor perd entre un 30-40% dels eixams CADA ANY.

 

Per nosaltres les condicions climàtiques són un factor molt important que condiciona el nostra feina. Anys enrere hi podia haver algun petit canvi d’un any a un altre però res significatiu que els apicultors experts podien gestionar. Ara és molt diferent, no sabem relament com interpretar el clima, ens genera molts dubtes i és evident el mal que fa a les abelles, quan tenim sequera o no tenim floracions per alimentar-les.


No sabem com acabarà tot això, sí que és evident que alguna cosa està passant. Les plantes i pol·linitzadors han evolucionat de forma conjunta des de fa milions d’anys i existeixen plantes que només les pol·linitza un tipus d’insecte, si desapareix l’insecte, desapareix la planta…ja us podeu imaginar la tragèdia anunciada. Efecte dominó.

Deixa un comentari