Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Xarrada d'abelles + Taller d'espelmes

 
DESCRIPCIÓ DEL TALLER D'ESPELMES DE CERA VERGE D'ABELLA

 

 

Transport: s’inclourà quilometratge des de la població de Centelles (Osona)

Presentem el món que envolta les abelles, parlem del nostre ofici i de la seva importància per promoure la conservació de les abelles i el territori on aquesta activitat es realitza, puguent ser un ofici ideal per aquelles persones que volen viure en un entorn rural i treballar amb la natura.

 

Expliquem les diferents dinàmiques relacionals entre fauna i flora, donant molta importància a la tasca pol·linitzadora de l’abella mel·lífera i donant visibilitat a la resta de polinitzadors. També parlem dels diferents aliments que obtenen de l’entorn.

 

En la segona part del taller, presentem les eines necessàries per desenvolupar el nostre ofici, el vestit que ens posem per visitar les abelles sense perill, l’ús del fumador i les diferents parts d’una arna. 

 

Seguidament, contem els diferents tipus d'abelles que podem trobar dins de la mateixa família, les seves tasques i necessitats.

 

Per acabar, ensenyem una mostra de tots els productes que podem obtenir de les abelles i expliquem com és el seu procés de recol·lecció i transformació, tant per part de les abelles com de l’apicultora.

 

Finalment, com a cloenda, realitzem un taller d’espelma de cera verge d’abella i ble de cotó orgànic certificat, on cada participant es pot endur la seva pròpia espelma a casa.
PREU I OBSERVACIONS

 

Les activitats que organitzem són dirigides a tota mena de públic, tant infants com adults.

 

Els tallers són dinàmics i adaptats a diferents grups:  introduïm diferents conceptes segons l’etapa d’aprenentatge a la que ens adrecem ja sigueu adults, gent jove o infants. En general oferim un taller “tipus” que podem adaptar segons les necessitats de cada centre o associació.

 

Els tallers es duen a terme en l’entorn que vosaltres considereu òptim depenent de les circumstàncies. Pot ser en una aula, en el pati, sala multifuncional, a l'exterior, a l'horta, al bosc, etcétera, sempre garantint les mesures d’higiene i seguretat vigens del moment.

 

Durada: 1 hora i 30 minuts (adaptable segons necessitats)


L’activitat inclou: Presentació de les abelles i de l’ofici d’apicultora. Mostra d’eines i productes apícoles.  Biologia de les abelles i funcionament l’eixam. Taller d’espelmes de cera verge d’abella.

Per més informació escriviu sense compromís a lesapicultores@gmail.com