Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Teles encerades

Què són les teles encerades o ecoembolcalls?

Són l'alternativa natural i ecològica a l’ús de plàstic film i alumini per embolcallar, transportar i conservar els aliments.

 

Com estàn fetes?

 

Les produïm artesanalment al nostre taller. Recollim la cera d’abella dels nostres eixams, la netejem i la filtrem per treure-li les impureses que hagin pogut quedar. Després la desfem i impregnem teles de cotó orgànic certificat (GOT i OEKO-TEX®). Les deixem assecar i les preparem per la seva distribució.

 

Són per ús alimentari? 

 

Sí, les propietats antifúngiques i antimicrobianes de la cera d’abella les fan úniques per embolcallar aliments. Els aliments duren més ja que les teles encerades deixen respirar els aliments i els hi allarguen la vida. Això vol dir que tirarem menys menjar i, per tant, és beneficiós pel nostre entorn i per la nostra butxaca. No deixen cap tipus d’olor ni sabor als aliments.

 

Són sostenibles?

 

Sí, des del maneig dels eixams fins al packaging de les teles són processos on intentem generar el mínim de residus possible. Les teles són reutilitzables (es netegen amb aigua freda i sabó pel següent ús), reparables (es poden reparar quan ha passat un temps d’ús i necessiten ‘recarregar-se’) i reciclables (el cotó orgànic i la cera d’abella són totalment compostables, tambè el cartró que utilitzem pel packaging, que ja de per si és reciclat).

 

Ens ajuden a reduïr plàstic? 

 

Sí, totalment. Quantes vegades utilitzem plàstic film o alumini durant una setmana? Utilitzar només una tela encerada i no metres i metres de film ens ajuda a reduïr el plàstic. L’ús del plàstic film està massa normalitzat i és un residu molt difícil de reciclar. 

 

Quins aliments puc embolcallar amb les teles?

 

Tots els aliments, excepte carn o peix amb contacte directe amb la tela (si que podem tapar un envàs de vidre que contigui carn o peix, però sense tocar l’aliment). Amb les teles podem tapar la massa mare per fer pa, conservar mitja síndria o meló, guardar mitja ceba, un tomàquet o alvocat, fer servir de tap per ampolles de vidre, transportar l’entrepà de l’esmorzar, guardar fruits secs a la bossa de mà, etc… els seus usos arriben fins on arriba la vostra imaginació.

 

Quines precaucions he de tenir en compte?

 

Evitem posar-les al microones, forn o rentaplats. La cera d’abella es desfà a uns 45ºC. Sí que es apta pel la nevera o congelador.

 

Com es netegen i conserven?

 

Amb aigua freda i sabó, com si fos un plat. Es deixen assecar i les guardem enrotllades o plegades al calaix dels draps.

 

Quina és la seva vida útil?

 

Tot depén del seu ús, normalment ens duren entre sis mesos i un any. Com més les utilitzis, abans es gastaràn. S’ha de tenir atenció al netejar-les, de fer-ho suaument per no treure la cera. Amb amor i cura.

 

Heu dit que són reparables?

 

Si, escalfa el forn a uns 60ºC, col·loca paper vegetal damunt de la safata i posa les teles. En pocs segons veuràs que la cera es desfà damunt de la teles. Ella mateixa s’anirà repartint homogeneament. Treu-les amb cura de no cremar-te i deixa-les assecar. En pocs minuts ja es poden tornar a reutilitzar.

#zerowaste #senseplàstic #sinplástico