Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Propietats i beneficis de la mel

La mel és un producte natural produït per abelles a partir del nèctar de les flors i els enzims de la pròpia abella. És un aliment ric en nutrients i compostos bioactius que han demostrat tenir propietats antioxidants, antiinflamatòries, antimicrobianes i cicatritzants. En aquest article revisem les propietats i els beneficis per a la salut de la mel d'abella.

mel beneficis

Propietats químiques i nutricionals:



La composició química i nutricional de la mel varia segons el tipus de flor de què s'obté el nèctar i la regió geogràfica on s’ha produït. Tot i això, en general, la mel es compon d'una barreja de sucres (principalment fructosa i glucosa), aigua, proteïnes, minerals, enzims i vitamines. També conté compostos fenòlics i flavonoides, que són responsables de les propietats antioxidants.



Propietats antioxidants:



La mel conté compostos antioxidants que poden ajudar a protegir les cèl·lules del cos contra el dany oxidatiu causat pels radicals lliures. Diversos estudis han demostrat que la mel d'abella pot augmentar els nivells d'antioxidants al cos, incloent-hi la superòxid dismutasa (SOD), la glutatió peroxidasa (GPx) i la catalasa (CAT).



Propietats antiinflamatòries:



Té propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la inflamació al cos. La mel d'abella ha demostrat ser efectiva en el tractament d'afeccions inflamatòries com l'artritis reumatoide i la colitis ulcerosa en estudis preclínics.



Propietats antimicrobianes:



La mel té propietats antimicrobianes a causa del contingut de peròxid d'hidrogen, àcid glucònic i compostos fenòlics. Aquests compostos poden ajudar a combatre els bacteris, virus i fongs que causen infeccions al cos. La mel d'abella ha demostrat que és efectiva en el tractament d'infeccions de ferides, úlceres i altres trastorns infecciosos.



Propietats cicatritzants:



També té propietats cicatritzants a causa del contingut de sucres i compostos fenòlics. Els sucres presents a la mel d'abella poden ajudar a absorbir la humitat i accelerar el procés de cicatrització de ferides. La mel d'abella ha demostrat que és efectiva en el tractament de cremades, talls i altres lesions de la pell.

bresca de mel

La mel és un aliment natural que conté una varietat de nutrients i compostos bioactius amb propietats antioxidants, antiinflamatòries, antimicrobianes i cicatritzants. Aquestes propietats poden oferir una sèrie de beneficis per a la salut i ajudar a tractar diverses malalties i afeccions.

1 comentari

  • Les múltiples propietats de la mel estan , a vegades, ignorades i/o infravalorades. Caldria una major difusió d’elles. És un aliment bàsic.

    isabel olesa bergara

Deixa un comentari