Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Propietats i beneficis de la cera d'abella natural

La cera d'abella és un producte natural produït per les abelles mel·líferes i ha estat utilitzat pels éssers humans durant segles per les propietats beneficioses.
cera d'abella les apicultores cera abeja
Es compon principalment d'èsters d'àcids grassos i alcohols de cadena llarga, cosa que li confereix les propietats beneficioses. Una de les principals aplicacions de la cera d'abella és a la indústria cosmètica, on s'utilitza com a ingredient clau en cremes, locions, bàlsams labials i altres productes per a la cura de la pell.
La cera d'abella és un emol·lient natural, cosa que significa que és capaç de suavitzar i calmar la pell seca i irritada. També forma una capa protectora a la pell, cosa que ajuda a retenir la humitat i evitar la pèrdua d'aigua transepidèrmica, cosa que pot prevenir la sequedat i la descamació.
A més, la cera d'abella és un antioxidant natural que pot protegir la pell dels radicals lliures i altres agents que poden fer malbé les cèl·lules de la pell. Els estudis també han demostrat que té propietats antiinflamatòries i pot ser útil per alleujar la inflamació i envermelliment de la pell.
Una altra aplicació és a la indústria alimentària. La cera d'abella s'utilitza com a recobriment natural per a fruites i verdures per protegir-los de la humitat i perllongar-ne la vida útil. També s'utilitza com a agent de recobriment en dolços i xiclets, així com en la fabricació d'espelmes i sabons.
Les espelmes de mel o cera d’abella aporten ions negatius a l’ambient, purificant l’aire que respirem. Emeten un aroma a mel i fan una llum molt càlida i natural.
També té propietats antimicrobianes i pot ser útil en la lluita contra infeccions bacterianes i fúngiques. En un estudi, es va demostrar que la cera d'abella tenia una activitat antimicrobiana significativa contra diversos ceps de bacteris i fongs.
Vols saber-ne més?
Ajuda’ns a créixer:
M’agrada
Comenta
Comparteix
Guarda
Aida Palau Roca, apicultora natural, dona rural i fundadora de Les Apicultores

Deixa un comentari