Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Mecanismes i estratègies de les plantes per atreure a les abelles i els pol·linitzadors

Les plantes atrauen les abelles i altres pol·linitzadors mitjançant una varietat de mecanismes, incloent-hi la producció de nèctar i pol·len, l'emissió d'olors i l'exhibició de colors i patrons específics.



Producció de nèctar i pol·len:



El nèctar és un líquid dolç produït per les flors que serveix com a font d'aliment per a les abelles i altres pol·linitzadors. Les abelles recol·lecten el nèctar amb les seves llengües i el transporten de tornada al rusc per convertir-lo en mel. El pol·len, per altra banda, és recol·lectat per les abelles per ser utilitzat com a font de proteïnes per a la cria.

 



Emissió d'olors:



Moltes plantes emeten olors específiques que atrauen les abelles i altres pol·linitzadors. Aquestes olors poden ser produïdes per les flors, les fulles o fins i tot les arrels de la planta. Les abelles tenen un sentit de l'olfacte molt agut i poden detectar aquestes olors a llargues distàncies.



Colors i patrons:



Algunes plantes tenen colors i patrons específics en les seves flors que atrauen les abelles i altres pol·linitzadors. Per exemple, les flors de color blau i violeta són particularment atractives per a les abelles, mentre que les flors vermelles i grogues són més atractives per als colibrís i altres pol·linitzadors. Els patrons a les flors també poden ser importants, ja que poden ajudar a guiar els pol·linitzadors cap al nèctar i el pol·len.

 



En resum, les plantes utilitzen una combinació de mecanismes per atraure les abelles i altres pol·linitzadors, incloent-hi la producció de nèctar i pol·len, l'emissió d'olors i l'exhibició de colors i patrons específics. Aquests mecanismes asseguren que les plantes puguin ser pol·linitzades i que les abelles i altres pol·linitzadors puguin obtenir el menjar que necessiten per sobreviure.

Deixa un comentari