Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Història de les abelles i la humanitat

Les abelles són un insecte que ha estat present a la vida dels humans durant mil·lennis. Han estat utilitzades per les civilitzacions antigues com a font d'aliment, medicina i cera per fabricar espelmes i altres objectes. En aquest article parlarem sobre la història de les abelles i la seva relació amb la humanitat.

 

 Truebanos, antiguo tipo de colmena hecha en el interior de un tronco hueco.  | Bienen, Bienenzucht im garten, Bienenhaltung


El paper de les abelles a l'antiguitat

Les abelles han estat valorades pels humans des de l'antiguitat. A Egipte, s'hi han trobat jeroglífics que mostren la domesticació d'abelles i la recol·lecció de mel des de fa més de 4.500 anys. Els antics grecs i romans també valoraven la mel pel seu sabor i propietats medicinals, i la feien servir per tractar ferides i malalties.
Los egipcios: la primera cultura con apicultura | Granja San Francisco


A més de la mel, les abelles també proporcionaven cera, que es feia servir per fer espelmes i altres objectes. La cera d'abella era molt valorada a l'Edat Mitjana i es feia servir per fer segells i figures religioses.

La cera y la miel de las abejas se usan desde hace 9.000 años

L'apicultura moderna

L'apicultura moderna es va desenvolupar a Europa al segle XVIII, quan es va començar a utilitzar el rusc de bresques mòbils. Això va permetre als apicultors recol·lectar mel sense haver de destruir els ruscs. Al segle XIX, es van introduir millores en el disseny del rusc que van permetre als apicultors controlar millor les colònies d'abelles i augmentar la producció de mel.

 

Medidas de diferentes tipos de colmenas verticales Tipo Langstroth Dadant  Lusitana Layens Oksman ... | Colmenas de abejas, Colmena, Apiarios

Avui dia, l'apicultura és una indústria important a tot el món. La mel és un producte popular a tot el món, i les abelles també són importants pol · linitzadors per a molts cultius, incloent fruites, verdures i nous.

La crisi de les abelles

Tot i la importància de les abelles, la seva població està en declivi a tot el món. Les causes d‟aquest declivi inclouen la pèrdua d‟hàbitat, l‟ús de pesticides i el canvi climàtic. La pèrdua d'abelles és preocupant perquè les abelles són responsables de la pol·linització de molts cultius importants, i la seva desaparició tindria conseqüències greus per a la seguretat alimentària mundial.

 

Aparecen en Canadá las abejas zombi – RCI | Español

En resum, les abelles han estat importants per a la humanitat durant mil·lennis. Han proporcionat mel, cera i pol·linització per a cultius importants. Tot i això, la seva població està en declivi a causa de factors com la pèrdua d'hàbitat i l'ús de pesticides. És important prendre mesures per protegir les abelles i garantir que continuïn exercint el seu paper vital al nostre món.

Deixa un comentari