Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Època d'eixams. Tinc abelles a casa.

A la primavera, els eixams tornen a la seva activitat. Les colònies creixen en nombre d'individus i es preparen per la seva reproducció. Un eixam, quan es vol dividir, crea una nova mare (reina) i obliga a la mare vella, seguida d'altres abelles, a buscar una nova ubicació. Actualment, el medi urbà és un lloc especial per les abelles. Els pobles i ciutats tenen una menor càrrega de pesticides i agrotòxics (estàn més segures que al camp) ja què el seu ús s'està restringint per part de les administracions. Les abelles aprofiten floracions de les plantes ornamentals (hi ha molta flor) i busquen llocs tranquils i aïllats com: forats a les parets, entre les teulades, bidons, caixes, murs etc... 
Podem trobar eixams en trànsit (una bola d'abelles instal·lada, per exemple, en un arbe, i sense cera estirada, estàn buscant un lloc definitiu) o eixams ja instal·lats (niu d'abelles amb cera estirada, lloc definitiu). 
Les abelles són una espècie protegida però és possible que causi algúna molèstia als veïns si s'han col·locat en un “mal lloc” o lloc de pas, si tenim al·lèrgics al verí de l'abella a casa, si el seu niu compromet l'estructura d'un edifici o, la desconeixença de la biologia i l'actitud d'aquesta espècie, fa que neixin temors i preocupacions per la nostra seguretat. Són insectes “tranquils” mentres no s'els molesti o intercepti el seu pas a l'entrada del niu. Són molt sensibles als sorolls i als cops però, tot i axí, només ataquen en defensa pròpia. No tenen ànim d'atacar perquè si. Degut a la importància de la conservació d'aquesta espècie tant preciada per la biodiversitat (és una espècie protegida), a vegades és necessari re-ubicar aquest eixams en un lloc segur per a les abelles i per a nosaltres. El que fem les apicultores és dirigir aquests eixams a una caixa i les portem a un apiari control•lat, on evaluem el seu estat de salut i els destinem una caixa pròpia on poden treballar i pol•linitzar amb tranquil·litat.
Bola d'abelles buscant una ubicació definitiva.
📸num1: bola d'abelles, eixam en trànsit.
Niu d'abelles instal•lades en una paret.
📸Num2: eixam amb cera estirada, eixam instal•lat.
📩Escriu-nos per missatge privat🐝

Deixa un comentari