Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Efectes dels compostos de la mel en la funció cerebral humana

La funció cerebral és vital peL bon funcionament de les activitats diàries i el manteniment de la salut mental. En els darrers anys, hi ha hagut un interès creixent en la recerca d'intervencions naturals que puguin millorar la funció cerebral. La mel, amb la seva àmplia gamma de compostos bioactius, ha sorgit com a possible candidat per a aquest propòsit. Els compostos presents a la mel podrien oferir beneficis neuroprotectors i millorar la cognició.

 

 

Efectes antioxidants:

 

La mel conté una varietat d'antioxidants naturals, com els polifenols, que han estat estudiats pels efectes neuroprotectors. Els antioxidants ajuden a reduir l'estrès oxidatiu al cervell, un procés relacionat amb l'envelliment i diverses malalties neurodegeneratives. Estudis in vitro i in vivo han demostrat que els antioxidants de la mel poden protegir les cèl·lules cerebrals del dany oxidatiu i promoure'n la supervivència.

 

Acció antiinflamatòria:

 

La inflamació crònica és un factor subjacent en moltes malalties neurològiques, com ara l'Alzheimer i el Parkinson. S'ha trobat que certs compostos de la mel, com els flavonoides, tenen propietats antiinflamatòries. Aquests compostos poden modular la resposta inflamatòria al cervell, reduint la producció de molècules proinflamatòries i protegint així les cèl·lules cerebrals dels efectes nocius de la inflamació.

 

Plasticidad Neuronal y Cognición

 

Millora de la plasticitat sinàptica:

 

La plasticitat sinàptica és fonamental per a l'aprenentatge i la memòria. Alguns estudis han suggerit que certs components de la mel, com els pèptids bioactius, podrien millorar la plasticitat sinàptica al cervell. Aquests pèptids poden facilitar la comunicació entre les cèl·lules cerebrals i promoure la formació i consolidació de noves connexions sinàptiques, cosa que potencialment millora la funció cognitiva.

 

Modulació de l'estat d'ànim:

 

A més dels efectes neuroprotectors i cognitius, la mel també s'ha associat amb la modulació de l'estat d'ànim. S'ha suggerit que certs compostos presents a la mel, com els aminoàcids i els carbohidrats, poden influir en la producció i alliberament de neurotransmissors clau, com la serotonina. Aquests neurotransmissors tenen un paper crucial en la regulació de l'estat d'ànim i poden contribuir a una sensació de benestar general.

 

 

Aida Palau Roca, apicultora natural, dona rural i fundadora de Les Apicultores

2 comentaris

  • Kori Gonzales

    Kori Gonzales
  • Birdie Silva

    Birdie Silva

Deixa un comentari