Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

Calendari apícola biodinàmic 2024

Un calendari biodinàmic d'apicultura és una guia anual que indica els moments més propicis per a realitzar les diferents tasques apícoles en funció de la influència de la lluna i les constel·lacions sobre les abelles.

La apicultura biodinàmica és una rama de l'apicultura que busca una producció de mel sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Es basa en els principis de la agricultura biodinàmica, que considera que la terra, les plantes i els animals formen un sistema simbiòtic que ha de ser respectat.

El calendari biodinàmic d'apicultura es basa en la creença que la lluna i les constel·lacions tenen una influència sobre les plantes, els animals i els humans. Segons aquest calendari, hi ha dies més propicis que d'altres per a realitzar les diferents tasques apícoles.

 

ARTICLE: Les abelles són sensibles a l'electricitat?

A continuació es detallen alguns dels dies més importants del calendari biodinàmic d'apicultura:

  • Dies de llum-flor: Són els millors dies per la cria de mares.
  • Dies de terra-arrel: estimula la producció de bresca. La mel collida aquests dies tendeix a cristal·litzar abans.
  • Dies de calor-foc: estimula la recol·lecció de néctar. Bons dies per posar les alces.
  • La resta de dies que no surten al calendari, es millor no fer cap acció

El calendari biodinàmic d'apicultura és una eina útil per als apicultors que busquen una producció de mel sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Cada any la Junta Directiva de l’AGA (Asociación Gijonesa de Apicultura) publica a la seva pàgina web aquest calendari actualitzat. Gràcies a la seva feina podem compartir-lo aquí.

 

CALENDARI BIODINÀMIC 2024

 

calendari biodinàmic 2024

 FONT: www.agastur.com

 

*Utilitzar el calendari com a guia no vol dir que les abelles no ens piquin, estiguin més o menys tranquiles, etc.. Hi ha molts factors que poden estressar a les abelles i es la nostra tasca garantir la seva Pau.

 

Deixa un comentari