Les abelles passen fred: els ruscos actuals no aïllen prou
La investigació del Dr. Derek Mitchell, publicada a la revista Nature, ha demostrat que les abelles pateixen més fred als ruscs actuals que als ruscs tradicionals. Aquesta troballa és molt preocupant, ja que el canvi climàtic provoca canvis importants.
Els ruscs actuals, com la Langstroth, estan dissenyats per facilitar el maneig de les abelles per part dels apicultors. Aquests ruscs tenen quadres mòbils que permeten als apicultors extreure la mel sense destruir el niu de cria. Tot i això, aquesta característica també té l'inconvenient que les abelles tenen menys espai per aïllar-se del fred.
Els ruscs tradicionals, com els ruscs kenyans, tenen un disseny més compacte que facilita que les abelles s'agrupin per conservar la calor. A més, aquests ruscs solen estar fets de materials naturals, com la fusta, que són més aïllants que els materials sintètics, com el plàstic.
Els resultats de la investigació de Mitchell suggereixen que els apicultors podrien ajudar les abelles a sobreviure a l'hivern canviant a ruscs tradicionals o modificant els ruscs actuals perquè siguin més aïllants.
Com a apicultora, estic convençuda que cal canviar el disseny dels ruscs per protegir les abelles. Una barreja entre els ruscs tradicionals i combinat amb les noves tecnologies i amterials, són una opció més sostenible i saludable per a les abelles.
Els apicultors hem de liderar el camí cap a un canvi en el disseny dels ruscs. Podem ajudar les abelles a sobreviure al canvi climàtic ia seguir exercint el seu paper vital a l'ecosistema, amb ruscs de fang, palla o suro.
Algunes mesures que els apicultors podem prendre per ajudar les abelles a sobreviure a l'hivern:
- Utilitzar ruscs tradicionals o modificar els ruscs actuals perquè siguin més aïllants, utilitzar aïllants naturals i que transpiren.
- Col·locar els ruscs en llocs protegits del vent i la pluja.
- Proporcionar a les abelles material per aïllar el rusc, com palla o encenalls de fusta.
- Deixeu l'aliment suficient perquè passin l'hivern (preferiblement, la mel)
fymNCdoEVxMp
kfhJFTpSawjqvVAy
cNondCvIsrTx
gnvmjobtuNcOExA
WPhuzHrqgmwkys