RESCATE DE ENJAMBRES: sacamos enjambres instalados en paredes, tejados, falsos techos, difícil acceso, ... Presupuesto sin compromiso al 632 39 29 67

Les abelles electrifiquen l'atmosfera

Tot i ser unes criatures diminutes, les abelles són increïblement poderoses en termes del seu impacte al medi ambient. De fet, els eixams d'abelles tenen la capacitat d'electrificar l'atmosfera, cosa que ha estat objecte d'estudi a la comunitat científica.

abejas electricidad atmosfera enjambre

Segons un estudi publicat a la revista Atmospheric Chemistry and Physics, els eixams d'abelles poden produir càrregues elèctriques a l'atmosfera mitjançant l'alliberament d'ions carregats negativament. Aquests ions són generats per les abelles en volar, en fregar les seves ales i en moure's per l'aire.
Els investigadors van descobrir que els eixams d'abelles poden produir un corrent elèctric a l'aire suficient per afectar el clima. L'electricitat generada pels eixams d'abelles pot afectar la formació de núvols i les tempestes, i pot tenir un impacte en la quantitat de pluja que cau en una àrea determinada.

«L'atmosfera acull múltiples fonts de càrrega elèctrica que influeixen en processos crítics com l'agregació de gotes i l'eliminació de pols i aerosols» Science

Aquest descobriment és important perquè pot tenir implicacions a l'agricultura i la meteorologia. Els agricultors poden utilitzar aquesta informació per comprendre millor com les abelles afecten el clima a les seves àrees de cultiu i com això pot afectar les seves collites. A més, els meteoròlegs poden utilitzar aquesta informació per millorar els seus models climàtics i predir millor les condicions climàtiques a diferents parts del món.

A més, la capacitat dels eixams d'abelles per electrificar l'atmosfera també pot tenir implicacions a la salut humana. Els ions negatius produïts per les abelles han demostrat que tenen beneficis per a la salut humana, com la millora de l'estat d'ànim i la reducció de l'estrès. Això és perquè els ions negatius poden neutralitzar els ions positius a l'aire, la qual cosa pot tenir un impacte positiu en la salut.

“La manera com els insectes influeixen en l'atmosfera depèn de la seva densitat i mida

Liam O`railli, Biòleg Universitat de Bristol”

En resum, els eixams d'abelles tenen la capacitat de produir càrregues elèctriques a l'atmosfera mitjançant l'alliberament d'ions carregats negativament. Aquest descobriment és important perquè pot tenir implicacions a l'agricultura, la meteorologia i la salut humana. A mesura que continuem estudiant l'impacte de les abelles al nostre medi ambient, és probable que descobrim encara més formes en què aquestes criatures petites però poderoses afecten el nostre món.

Aida Palau Roca, apicultora natural, dona rural i fundadora de Les Apicultores
Fonts: Science, Europapress

Deja un comentario