RESCATE DE ENJAMBRES: sacamos enjambres instalados en paredes, tejados, falsos techos, difícil acceso, ... Presupuesto sin compromiso al 632 39 29 67

Les abelles dormen? Com dormen les abelles?

Les abelles mel·líferes són conegudes per ser insectes altament organitzats i treballadors, però també necessiten dormir per mantenir-se saludables i exercir adequadament en la seva feina diària. En aquest article, explorarem com dormen les abelles mel·líferes.

 

 

Dos tiernas abejas durmiendo al interior de una flor | Ladera Sur

Les abelles mel·líferes tenen un cicle de son-vigília que s'ajusta a les necessitats de la colònia i pot variar segons la temporada. Les abelles dormen en períodes curts de temps daproximadament 1-2 minuts, i poden dormir tant de dia com de nit, encara que tendeixen a dormir més a la nit.

Les abelles mel·líferes dormen en posició vertical, generalment agafant-se a una superfície amb les urpes de les potes. Sovint, diverses abelles dormiran juntes en grups, cosa que els proporciona una major protecció i ajuda a mantenir la temperatura corporal de la colònia.

El somni de les abelles mel·líferes s'ha estudiat mitjançant electroencefalografia (EEG) i s'ha trobat que durant el son les abelles experimenten patrons d'ones cerebrals similars als mamífers. Això indica que les abelles mel·líferes poden tenir somnis o somnis lleugers mentre dormen.

 

 

Los insectos duermen? - ¡Descubre la respuesta!

A més, s'ha descobert que les abelles mel·líferes també poden experimentar un estat de son profund, en què la seva activitat cerebral disminueix significativament. Aquest estat de son profund sembla essencial per a la salut i el benestar de les abelles mel·líferes, ja que els estudis han demostrat que les abelles que no poden dormir profundament tenen una esperança de vida significativament reduïda.

Els factors que influeixen en la qualitat del son de les abelles mel·líferes inclouen la temperatura, la humitat, l'exposició a la llum i la disponibilitat d'aliments. Per exemple, si la temperatura és massa baixa o el rusc està exposat a massa llum, les abelles poden tenir dificultats per dormir correctament.


Deja un comentario