Comandes iguals o superiors a 65€ ENVIAMENT GRATUÏT amb el codi ENVIO65

La relació entre les abelles i la mort: una mirada esotèrica

Les abelles són criatures fascinants que han estat objecte de fascinació i de misticisme des de l'antiguitat. Se'ls associa amb la vida, la mort i la transformació.


Des d'un punt de vista esotèric, les abelles representen el cicle de vida. La seva vida és curta, però la seva feina és essencial per a la vida a la Terra. Les abelles pol·linitzen les flors, cosa que permet que les plantes es reprodueixin i produeixin aliments.


La mort també és part del cicle de la vida. És un moment de transformació, en què l'ànima deixa el cos físic i s'adreça a un nou estat d'existència.

 

Las abejas y la muerte - Artículo | Funeral Natural

Les abelles es poden veure com a símbols de la mort. El seu brunzit pot sonar com el cant de les ànimes dels difunts. El seu treball incansable es pot veure com un símbol del treball que l'ànima ha de fer al més enllà.


En algunes cultures, les abelles es consideren missatgeres del més enllà. Es creu que les abelles poden transportar les ànimes dels difunts al regne dels esperits.


Aquest simbolisme és evident en moltes tradicions. A l'antic Egipte, les abelles s'associaven amb la deessa Isis, que era la deessa de la mort i la resurrecció. A l'antic Grècia, les abelles s'associaven amb el déu Hermes, que era el déu dels viatgers, els comerciants i els morts.


A l'Edat Mitjana, les abelles s'associaven amb la Mare de Déu. Es creia que les abelles eren símbols de puresa i castedat.

 

Un grupo de abejas vive en un nicho del Cementerio Municipal de Copiapó

Actualment, aquestes creences continuen existint en algunes cultures. A Espanya, per exemple, és tradicional informar les abelles de la mort d'un membre de la família. Es creu que, si no s'informa les abelles, poden abandonar el rusc o morir.


Des d'un punt de vista esotèric aquesta tradició té un significat profund. Es creu que, en informar les abelles de la mort, se'ls ajuda a comprendre el procés de transformació que experimenta l'ànima del difunt.


Les abelles són criatures belles i misterioses que ens recorden el cicle de la vida i la mort. El seu simbolisme esotèric ens ajuda a comprendre millor aquests conceptes universals.


Alguns símbols esotèrics de les abelles


El rusc: representa el cos físic.

La reina representa l'ànima.

Les obreres: representen els txakres.

El pol·len: representa lenergia vital.

La mel: representa la saviesa i la il·luminació.

El brunzit de les abelles


El brunzit de les abelles es pot veure com un símbol de la vibració de la vida. És un so que ressona al nostre interior i ens connecta amb l'energia universal.


El treball de les abelles


El treball incansable de les abelles és un símbol de la tasca que hem de fer a la nostra vida. Hem de treballar amb passió i dedicació per assolir els nostres objectius.


La mort com a transformació


La mort és un moment de transformació, en què l'ànima deixa el cos físic i s'adreça a un nou estat d'existència. Les abelles es poden veure com a símbols d'aquesta transformació.


La relació entre les abelles i la mort és una qüestió complexa que ha estat objecte de debat durant segles. Des d'un punt de vista esotèric, les abelles representen el cicle de vida, la mort i la transformació. El seu simbolisme ens ajuda a comprendre millor aquests conceptes universals.

 

Aida Palau Roca, apicultora natural, dona rural i fundadora de Les Apicultores

Deixa un comentari